Levensloop

Op 22 en 23 september van 15.00 uur tot 15.00 uur vindt de vijfde Levensloop plaats op een nieuwe locatie: de Leieboorden. Volgend schooljaar willen we met onze school hieraan massaal deelnemen. Op 15 juni 2018 waren er al 160 leerlingen ingeschreven!

Levensloop is een actie die is overgewaaid vanuit de Verenigde staten en ook in België al enkele jaren ingeburgerd is. Deze 24 uur durende bijeenkomst wordt georganiseerd door vrijwilligers en ondersteund door de Stichting tegen kanker. De opbrengst gaat integraal naar de strijd tegen kanker.

Deze 24 uur staan in het teken van de strijd die een patiënt voert tegen kanker. Deze strijd vraagt moed en doorzettingsvermogen en loopt altijd door, 24 uur op 24.

Tijdens het evenement vinden 3 ceremonies plaats in het teken van de patiënten die kanker overwonnen hebben, die eraan lijden of die overleden zijn aan kanker en de mensen uit de naaste omgeving van de kankerpatiënten.

Tijdens de openingsceremonie staan de “Vechters” centraal. Iedereen die kanker heeft of heeft gehad, is een Vechter. Als Vechter ben je de speciale gast op Levensloop. Alle Vechters samen openen het evenement tijdens de openingsceremonie. Zij kunnen enkel rechtstreeks inschrijven via de site: www.levensloop.be.

De kaarsenceremonie is één van de sleutelmomenten van Levensloop. Die heeft een drievoudige symbolische bedoeling: de mensen herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van kanker, de mensen met kanker ondersteunen en de mensen vieren die de ziekte overwonnen hebben. Voor verdere info: www.levensloop.be.

Het evenement wordt afgesloten met een ceremonie waarin dankbaarheid en hoop voor de toekomst centraal staan. Dankbaarheid omdat zovelen mensen zich engageren in de strijd tegen kanker. Hoop op positieve stappen in de strijd tegen kanker.

Spes Nostra Heule wil een eigen team vormen om deel te nemen aan de Levensloop. De teamleden lossen elkaar 24 uur lang af met wandelen of lopen op het parcours. Er moet altijd minstens één teamlid op de piste blijven. Toch is Levensloop geen competitie. Het voornaamste is dat elk team plezier beleeft aan de uitdaging, zich solidair toont en actief meewerkt aan het werven van fondsen.

Vanaf 1 september kan elke leerling samen met familieleden inschrijven om deel uit te maken van het Spes-Nostra-team. Nu al maken we reclame op school. Elke klas kan zich engageren door op te geven wie wil lopen en wie wil sponsoren. We informeren de leerlingen hier verder over tijdens de lessen lichamelijke opvoeding.

We hopen dat we u warm kunnen maken om aan Levensloop deel te nemen en danken u alvast in naam van de vele kankerpatiënten.