Levensloop

Levensloop is een actie die is overgewaaid vanuit de Verenigde staten en ook in België al enkele jaren ingeburgerd is. Volgend schooljaar willen we hieraan als school deelnemen op 9 en 10 september op de sportterreinen van de Lange Munte van 15.00 uur tot 15.00 uur.

Deze 24 uur durende bijeenkomst wordt georganiseerd door vrijwilligers en ondersteund door de Stichting tegen kanker. De opbrengst gaat integraal naar de strijd tegen kanker.

Deze 24 uur staat in het teken van de strijd die een patiënt voert tegen kanker. Deze strijd vraagt moed en doorzettingsvermogen en loopt altijd door, 24 uur op 24.

Tijdens het evenement vinden 3 ceremonies plaats in het teken van de patiënten die kanker overwonnen hebben, die eraan lijden of die overleden zijn aan kanker en de mensen uit de naaste omgeving van de kankerpatiënten.

Tijdens de openingsceremonie staan de “Vechters” centraal. Iedereen die kanker heeft of heeft gehad, is een Vechter. Als Vechter ben je de speciale gast op Levensloop. Alle Vechters samen openen het evenement tijdens de openingsceremonie. Inschrijven kan enkel rechtstreeks via de site: www.levensloop.be.

De kaarsenceremonie is één van de sleutelmomenten van Levensloop. Die heeft een drievoudige symbolische bedoeling: de mensen herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van kanker, de mensen met kanker ondersteunen en de mensen vieren die de ziekte overwonnen hebben. Voor verdere info: www.levensloop.be.

Het evenement wordt afgesloten met een ceremonie waarin dankbaarheid en hoop voor de toekomst centraal staan. Dankbaarheid omdat zovelen mensen zich engageren in de strijd tegen kanker. Hoop op positieve stappen in de strijd tegen kanker.

Spes Nostra Heule wil een eigen team vormen om deel te nemen aan de Levensloop. De teamleden lossen elkaar 24 uur lang af met wandelen of lopen op het parcours. Er moet altijd minstens één teamlid op de piste blijven. Toch is Levensloop geen competitie. Het voornaamste is dat elk team plezier beleeft aan de uitdaging, zich solidair toont en actief meewerkt aan het werven van fondsen.

Hoe inschrijven?

U kan deelnemen door in te schrijven op de site van levensloop bij het Spes Nostra team.  Er wordt gevraagd om 10,00 euro rechtstreeks over te schrijven naar Levensloop. U kan zelf beslissen wanneer u komt lopen of wandelen. We nodigen jullie ook uit om even langs te komen op de stand van Spes Nostra ergens langs het parcours.

Te volgen stappen voor inschrijving:

www.levensloop.be.

U kiest als komende levensloop 09/09 Kortrijk

loop of wandel met ons mee

Spes Nostra Heule

voeg een nieuwe deelnemer toe

formulier invullen

klikken op voeg deelnemer toe

doorgaan naar betalen