Creatie en Mode

Nieuwe richting!

Bedrijven die inzetten op creativiteit en persoonlijkheid zoals Verilin in Heule tonen aan dat innovatie de motor is voor succes. Naast de richting Moderealisatie waar de klemtoon ligt eerder ligt bij de praktische uitwerking en het doorstromen naar de arbeidsmarkt, biedt Spes Nostra Heule vanaf volgend schooljaar een doorstroomrichting aan die mikt op creativiteit en leerlingen voorbereidt om verder te studeren.

De richting beperkt zich niet tot kledij en accessoires alleen. Alles wat met design en ontwerpen te maken heeft staat centraal. De leerlingen krijgen een stevige basis in allerlei kunstvormen en cultuur. Ook leren communiceren en presenteren is belangrijk. Talenkennis staat ook voorop. Niet zozeer uitvoeren, maar vooral je eigen creaties ontwerpen en opvolgen tot aan de uitvoering. Je leert je eigen ideeën ontwikkelen en laat je hiervoor inspireren door cultuur, kunstgeschiedenis met oog voor duurzaamheid.

Kennis van verschillende materialen is belangrijk. Veelzijdig werken rond verschillende thema’s een must. Aandacht gaat ook naar een stevige basis van ontwerpen aan de hand van specifieke computerprogramma’s om in productierijpe patronen te ontwikkelen. Je maakt kennis met de verschillende productietechnieken: weven, naaien, bedrukken, looien, .. en maakt een prototype van je eigen ontwerp en dit in een artistiek en creatief proces.

Deze doorstroomrichting biedt je de garantie om verder te studeren in het hoger onderwijs.

Profiel

Ben je graag creatief bezig? Heb je veel belangstelling voor mode?

Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? Communiceer je graag?

Wil je een proces van ontwerp tot product volgen? Dan is de richting Creatie & Mode misschien iets voor jou.

De specifieke vakken voor deze richting zijn creatie en mode

In het vak creatie wordt je creativiteit aangesproken. Je ontwikkelt je eigen ideeën en laat je hiervoor inspireren door cultuur en natuur. Je leert creëren met verschillende materialen, rond verschillende thema’s.

In het vak mode zet je je ontwerpen met behulp van computerprogramma’s om in productierijpe patronen. Je leert werken met een naaimachine en maakt een prototype van je eigen ontwerp.

Je maakt kennis met het volledig artistiek, creatief proces van ontwerpen, realiseren en presenteren van kleding, accessoires in een brede context.

Belangrijke vaardigheden

  • je kan goed zelfstandig werken
  • je versterkt je communicatieve vaardigheden
  • je bent creatief

Toekomstmogelijkheden

Creatie en Mode is een richting die praktijk en theorie combineert, zodat je nadien kan verder studeren in het hoger onderwijs. Na de 2e graad vervolg je deze richting in de 3e graad.