Spes Nostra Code

1 Ik kom op tijd naar school en blijf op schooldagen niet zonder geldige reden thuis.

2 Om het begin van de lessen ordelijk en rustig te laten verlopen ga ik tussen de lessen niet naar mijn locker, ben ik op tijd in de klas of ga ik tijdig in de rij staan. Na het tweede belteken zwijg ik.

3 Mijn schoolagenda heb ik altijd bij me. Het is mijn belangrijkste planningsinstrument.

4 Ik toon mijn weekrapport elke week aan mijn ouders en dien het op maandagmorgen ondertekend in.

5 Ik heb respect voor mijn medeleerlingen, de leraren, de opvoeders en het poetspersoneel.

6 In Spes Nostra wordt niemand gepest of uitgesloten. We behandelen elkaar zoals het hoort: vriendelijk, voornaam en hartelijk!

7 Ik kom stijlvol en in passende kledij naar school. Vakantiekleding, te korte rokken, laaghangende broeken, piercings, extravagante kapsels en hoofddeksels passen niet.

8 Ik heb respect voor de schoolgebouwen, het materiaal van de school, van mijn medeleerlingen en mezelf. Ik beschadig niets moedwillig.

9 Ik denk aan mijn eigen veiligheid en die van anderen op de openbare weg.

10 Ik zorg dat ik goed zichtbaar ben in het verkeer. Daarom zorg ik dat mijn fietsverlichting altijd werkt en draag ik als het duister wordt een fluohesje of gebruik ik mijn fluorugzakhoes. Ik volg de instructies van de gemachtigde opzichters.

11 Ik denk aan mijn gezondheid en geef de voorkeur aan een gezond tussendoortje. Kauwgum, chips e.d. laat ik thuis.

12 Ik gebruik mijn gsm enkel buiten de schoolgebouwen en buiten de lesuren.

13 Ik werk elke dag opnieuw aan mijn leer- en leefhouding. Een positieve ingesteldheid maakt het schoolleven voor iedereen aangenamer