De strafste school 2022

‘T IS JAMMER VAN DE NIEUWBOUW, MAAR HET DAK DAT GAAT ERAF!

Heule en omstreken heeft alle reden om trots te zijn op hun secundaire school, Spes Nostra Heule. Het verdict van de MNM-jury is op vrijdag 28 oktober 2022 tijdens de live ochtendshow op MNM gevallen: Spes Nostra Heule is de Strafste School van Vlaanderen!

Klik hier voor een sfeerbeeld van 28/10 (bekendmaking winnaar Strafste school)

Klik hier voor een sfeerbeeld van de jurydag 20/10

Het jurybezoek


Sfeerbeeld van 28/10 toen bekend werd dat Spes Nostra Heule de Strafste school van Vlaanderen 2022 is.Op 20 oktober knalde het al op de school toen de zeskoppige jury met o.a. Sander Gillis en Laura Govaerts er op bezoek kwam tijdens de jurydag. Het hele team van Spes Nostra blies de jury omver met hun enthousiasme en creativiteit. Ze namen de jury mee op een rollercoaster van uitdagingen op Kamping Kitsch, Pukkelpop en Tomorrowland met als apotheose het schooleigen Spestival. Daar weerklonk een zelfgemaakt Speslied met bijhorende dansmoves. Iedereen ging toen al uit zijn dak. “Dit groepsgebeuren gaf ons instant kippenvel, een verbindend moment dat we nooit meer zullen vergeten …” aldus het directieteam.

Op 28 oktober in de ochtend verzamelden leerlingen, leraren, secretariaatsmedewerkers, onderhouds-personeel en directie in de kloostertuin om vol spanning het moment suprême af te wachten. Om 8.15 uur was het zover: Lena Vroman, de leerling die de school ingeschreven heeft voor dit avontuur, mocht op de buzzer drukken en toen weerklonk de beslissing van de jury. Op dit moment barstte de vreugde los bij de hele Spesfamilie.

Als klap op de vuurpijl kwamen MNM-DJ’s Sander Gillis en Laura Govaerts, onverwacht tevoorschijn. Nog voor de school officieel opende, hadden ze zich al verschanst in een berghokje. Toen was de kloostertuin te klein … De lessen moesten nog heel even plaats ruimen voor de lovende woorden van de jury en het vieren van de eerste overwinningsroes …

Lena, die dit alles op gang bracht, vond na de onthulling moeilijk woorden om haar trots en dankbaarheid te uiten. “Ik had nooit verwacht dat de school hierin zo ver zou meegaan. Ik had er geen idee van dat we dit zo groots zouden kunnen aanpakken. Zoveel samenwerking had ik niet zien aankomen. Het was een zalige, overdonderende ervaring voor mij en iedereen! Ik ben heel dankbaar dat dit allemaal mogelijk was op mijn school!”

Sowieso had de directie al voorzien om tijdens de middagpauze te feesten in de kloostertuin met muziek van de Spes-DJ’s. “De manier waarop we dit evenement samen aangepakt en beleefd hebben, bracht ons ongetwijfeld dichter bij elkaar, iets wat we na de kille coronatijden heel goed konden gebruiken. Ook al hadden we deze titel nu niet behaald, winnaars waren we sowieso al!”, aldus Katrien Bekaert, één van de trekkende leraren van het Strafste Team.

Nu Spes Nostra Heule gewonnen heeft, ging het feest na 16.00 uur uiteraard nog verder. MNM trakteerde de school tussen 16.00 en 20.00 uur op live optredens van Camille, Omdat Het Kan Soundsystem, Start To DJ Winnaar Magik en MNM Rising Star Judith.

Het feestgedruis zal nog lang nazinderen. Een jaar lang krijgt de school kansen tot een fijne samenwerking met radiozender MNM. Leerlingen, personeelsleden en directie kunnen nog lang genieten van de energieboost die ze nu met z’n allen ervaren hebben.

Spes Nostra bruist, leert, leeft, inspireert, vertrouwt, coacht, beweegt en durft! Dit hebben ze meer dan bewezen!