Laptopproject

Beste leerling, beste ouder

Volgend schooljaar breiden we het gebruik van een laptop in de klas uit.

Tot nu toe werkten alle leerlingen in de 2/3de graad van de richtingen Ondernemen, Communicatie, Retail en Mode met een laptop in de klas.

Volgend schooljaar wordt dit uitgebreid naar alle leerlingen die in het 1ste, 3de en 5de jaar (aso-tso-bso) zitten.

We stellen volgende regeling voor.

Leerlingen die nog geen schoollaptop bezitten

Per schooljaar huren de leerlingen deze laptop aan school. Dankzij het project ‘Digisprong’ vanuit het ministerie van onderwijs kunnen we die laptop aan zeer voordelige voorwaarden laten gebruiken door onze leerlingen. Per schooljaar rekenen we volgende aan:

 • schoolrekening 1: 25 euro voor een uitgebreid software-abonnement (Windows, Office, Adobe, antivirus … + uitgebreid pakket WeZooz, een online platform met digitaal lesmateriaal voor leerlingen secundair), ook te gebruiken op andere pc’s thuis.
 • schoolrekening 2-3-4: telkens 10 euro

De laptops blijven eigendom van de school en worden terugbezorgd aan de school bij het verlaten van onze school. Die laptops worden dan aan andere leerlingen meegegeven. We verbieden dan ook het bestickeren, bekrassen, beschrijven … van de laptops. Dit wordt regelmatig gecontroleerd. Wie zich daar niet aan houdt, betaalt 39 euro als kost om die laptop weer in orde te zetten.

Voor de leerlingen van het 3de en 5de jaar die nog niet in het laptopproject zaten, liggen de laptops klaar eind augustus.
De leerlingen van  het 1ste jaar laten we eerst wat wennen aan hun nieuwe school. Hun laptops liggen klaar eind eerste trimester of begin tweede trimester.

Leerlingen die al een schoollaptop bezitten

Die leerlingen gebruiken die natuurlijk verder. Die leerlingen hebben de laptop aangekocht via Leermiddel. Om ook die leerlingen te laten genieten van ‘Digisprong’ krijgen ze elk schooljaar dat die laptop in Spes Nostra wordt gebruikt een korting van 100 euro op de schoolrekening. Op hun schoolrekening komt elk jaar enkel 25 euro voor het uitgebreide softwarepakket. Die leerlingen blijven eigenaar van hun toestel en nemen het mee als ze school verlaten.

Veralgemening laptopproject

In het komende jaar veralgemenen we het laptopproject naar alle leerlingen. Om onnodige privéaankopen van laptops te voorkomen vragen we de ouders van leerlingen uit de andere klassen de aankoop -indien mogelijk- uit te stellen tot volgend schooljaar. Indien u toch om een of andere reden genoodzaakt bent een toestel aan te kopen, neemt u best contact op met de ICT-dienst op school. De leerlingen die dan pas instappen in het laptopproject krijgen van school een éénmalige korting op de softwarebundel en betalen er slechts 10 euro voor.

Leerlingen die in een klas zitten die nog niet in het laptopproject is opgenomen, zullen deze laptops enkel mogen gebruiken na toestemming van de leraar of studietoezichter.

WAAROM ZORGT DE SCHOOL VOOR DIE LAPTOPS?

De laptops die we via school aanbieden

 • zijn zeer betaalbaar dankzij de steun van het ministerie van onderwijs.
 • zijn stevig van constructie.
 • worden bij problemen nog de dag zelf of de dag erna hersteld.
 • worden via de school beheerd. De school zorgt voor de gepaste programma's en zet die op de laptop. Bij problemen met die programma's kun je op school terecht.
 • worden via Intune geconfigureerd zodat de leerlingen opstarten via hun Office365- account van school. Zo is er een permanente koppeling met Onedrive en met de Office365-wereld.
 • hebben 4 jaar volledige waarborg. Problemen eigen aan de laptop worden gratis hersteld. Bij defecten of breuk waar de leerling verantwoordelijk voor is, is er vanaf volgend schooljaar slechts een franchise van 39 euro.

INFO OVER HET TOESTEL

Lenovo ThinkPad L14

De ThinkPad L14 (AMD) met AMD-processor biedt de perfecte balans tussen draagbaarheid en prestaties en is bij uitstek geschikt voor gebruik in een zakelijke omgeving. Hij biedt duurzaamheid waar je kunt op rekenen.


Specificaties

 • Windows 10 met Office 365
 • RAM-geheugen:  8 Gb
 • SSD 256 Gb
 • MicroSD-kaartlezer
 • Processor AMD Ryzen 3 Pro 4450u processor (te vergelijken met INTEL i3 tot i5)
 • HD-scherm 14 inch
 • Batterijduur meer dan 8 uur