Laptopproject

Beste leerling, beste ouder

In de 2de en 3de graad van de richtingen Handel (Ondernemen), Handel-talen (Communicatie), Secretariaat-talen (Communicatie), Verkoop (Retail) en Mode werken alle leerlingen met een laptop in de klas. Deze laptop kunnen de leerlingen en ouders huren of aankopen. Dit kan via een webwinkel in samenwerking met de firma Signpost. Enkel de op school aangekochte of gehuurde laptop wordt toegelaten in de lessen.

In de komende jaren veralgemenen we stap voor stap het laptopproject naar alle leerlingen. Om onnodige privéaankopen van laptops te voorkomen geven we de ouders van leerlingen uit alle richtingen de kans (niet verplicht!) om ook een laptop aan te schaffen. U kunt de laptop aankopen of huren. Wanneer uw zoon/dochter dan in een hogere klas komt waar een laptop verplicht zal worden, heeft hij/zij dan al het vereiste toestel.

De aangekochte laptop wordt in de 1ste graad voorlopig nog niet op school gebruikt. De leerlingen van de 2/3de graad die vrijblijvend een laptop kopen, zullen deze enkel mogen gebruiken na toestemming van de leraar of studietoezichter. 

TOESTEL

HP Probook 430 G6 notebook-pc

Betaalbaar , stijlvol en ultradun. De HP ProBook 430 is een stijlvol visitekaartje voor ieder bedrijf. De ultradunne behuizing met scherpe lijnen, strakke randen en een verfijnde afwerking in Natural Silver vormt de omlijning van het vrijwel randloze display dat 180° te kantelen is.

De veilige HP ProBook 430 is voorzien van een keur aan beveiligingsfuncties en heeft een duurzame behuizing en connectiviteitsopties die specifiek op basis van uw wensen kunnen worden aangepast.


SPECIFICATIES
  • Windows 10  met Office 2016; 4 gb ram – met SSD 128 Gb – Celeron processor
  • 3 jaar volledige garantie
  • herstellingen buiten garantie kosten gedurende die 3 jaar max. 150 euro
  • lange batterijduur
  • herstellingen op school (tijdens schooljaar) of in servicecentrum te Kortrijk (tijdens de vakanties)
  • hoesje en label inbegrepen
  • service door school en Signpost

AANKOPEN

Contante betaling (575 euro) is de goedkoopste oplossing voor iedereen. Het is de enige mogelijkheid voor wie pas in de 3de graad start in onze school (behalve 5 bso). Gaat dat moeilijk dan zoeken we een oplossing.

HUREN

Als je een laptop huurt, word je na 3 jaar eigenaar van het toestel. Deze formule kan alleen voor wie start in de 2de graad in de studierichtingen vermeld in de titel. Na 3 jaar heb je 637,5 euro betaald en is het toestel eigendom van de leerling en ouders.

Verhuur gedurende 3 jaar (34 maand huur)

Datum

Type betaling

Bedrag

Begin september 2020

Waarborg (6 maanden huur)

112.5 EUR

9de van de maand (28 maanden)

Van 9 september 2020 t.e.m. 9 december 2022

Maandelijkse huur in referentieperiode

18.75 EUR

Vanaf maand 29 (6 maanden)

Januari 2023 tot  juni 2023

Huur verrekening met waarborg

0 EUR

WAT BIJ VROEGTIJDIG SCHOOLVERLATEN*?

Ofwel betaalt de leerling de resterende huur en krijgt hij het toestel mee ofwel betaalt hij een verbrekingsvergoeding en gaat het toestel terug naar Signpost. De verbrekingsvergoeding wordt vereffend met de waarborg.

  • Binnen 1 jaar: verbrekingsvergoeding 100 euro / je krijgt nog 12,5 euro van je waarborg terug.
  • Tussen 1 en 2 jaar: verbrekingsvergoeding 75 euro / je krijgt nog 37,5 euro van je waarborg terug.
  • Tussen 2 en 3 jaar: verbrekingsvergoeding 50 euro / je krijgt nog 62,5 euro van je waarborg terug.

HOE AANKOPEN OF HUREN

Via de weblink https://byod.academicshop.eu/snh

Belangrijk is dat je dit doet voor 20 augustus zodat de laptops klaargemaakt kunnen worden om uit te delen op de eerste of tweede schooldag. Wie dit na 20 augustus regelt, loopt het risico zijn laptop pas later te krijgen.