Laptopproject

Beste leerling, beste ouder

Volgend schooljaar breiden we het gebruik van een laptop in de klas uit.

Tot nu toe werkten alle leerlingen in de 2de en 3de graad van de richtingen Handel (Ondernemen), Handel-talen (Communicatie), Secretariaat-talen (Communicatie), Verkoop (Retail) en Mode met een laptop in de klas.

Volgend schooljaar wordt dit uitgebreid naar alle leerlingen die dan in  het derde en vijfde jaar (aso-tso-bso) zitten.

U kunt deze laptop huren of aankopen. Dit kan via een webwinkel in samenwerking met de firma Signpost. Enkel deze aangekochte of gehuurde laptop wordt toegelaten in de lessen.

In de komende jaren veralgemenen we verder het laptopproject naar alle leerlingen. Om onnodige privéaankopen van laptops te voorkomen geven we de ouders van leerlingen uit alle richtingen de kans (niet verplicht!) om ook een laptop aan te schaffen. U kunt de laptop aankopen of huurkopen. Wanneer uw zoon/dochter later in een hogere klas komt waar een laptop verplicht zal worden, heeft hij/zij dan al het vereiste toestel.

Ook leerlingen van de eerste graad kunnen dus reeds intekenen in het laptopproject. De aangekochte laptop wordt in de 1ste graad voorlopig nog niet op school gebruikt.

De leerlingen van de 2/3de graad die in een klas zitten die nog niet in het laptopproject is opgenomen, zullen deze enkel mogen gebruiken na toestemming van de leraar of studietoezichter.

WAAROM VERPLICHTEN WE DE AANKOOP OF HUURKOOP VAN EEN LAPTOP VIA SCHOOL?

De laptops die we via school aanbieden

 • zijn steviger van constructie dan de laptops die je privé aankoopt.
 • worden bij problemen nog de dag zelf of de dag erop hersteld. Een privélaptop is algauw 14 dagen in een hersteldienst.
 • worden via school beheerd. School zorgt voor de gepaste programma's en zet die op de laptop. Bij problemen met die programma's kun je op school terecht.
 • worden via Intune geconfigureerd zodat de leerlingen opstarten via hun Office365- account van school. Zo is er een permanente koppeling met Onedrive en met de Office365-wereld. Indien we privécomputers toelaten, moeten we die ook configureren op eenzelfde manier, dit is voor ons niet haalbaar en voor jullie niet wenselijk.
 • hebben 4 jaar volledige waarborg. Problemen eigen aan de laptop worden gratis hersteld. Bij defecten of breuk waar de leerling verantwoordelijk voor is, is er vanaf volgend schooljaar slechts een franchise van 39 euro. Een privélaptop meebrengen naar school en laten vallen (defect scherm) zal algauw 250 euro herstellingskosten met zich meebrengen.  
 • zorgen ervoor dat er op school maar een beperkt aantal types gebruikt worden. Dit is beheersbaar voor de ICT-dienst van een school. Laten we privélaptops toe dan hebben we in de kortste keren meer dan 100 verschillende types, elk met hun kenmerken en eigenaardigheden ... Dit is voor ons niet haalbaar.

INFO OVER HET TOESTEL

Lenovo ThinkPad L14

De ThinkPad L14 (AMD) met AMD-processor biedt de perfecte balans tussen draagbaarheid en prestaties en is bij uitstek geschikt voor gebruik in een zakelijke omgeving. Hij biedt duurzaamheid waar je kunt op rekenen.


Specificaties

 • Windows 10 met Office 365
 • RAM-geheugen:  8 Gb
 • SSD 256 Gb
 • MicroSD-kaartlezer
 • Processor AMD Ryzen 3 Pro 4450u processor (te vergelijken met INTEL i3 tot i5)
 • HD-scherm 14 inch
 • Batterijduur meer dan 8 uur

Aankopen

Contante betaling (599 euro) is de goedkoopste oplossing voor iedereen. Het is de enige mogelijkheid voor wie in het laatste jaar in onze school zit (behalve 6 bso).

Huren/kopen (over 2 of 3 jaar)

Afbetaling in 2 jaar (22 maanden huur)

Na 2 jaar heb je 660 euro betaald en wordt het toestel eigendom van de leerling en ouders.

Datum

Type betaling

Bedrag

Begin september 2021

Waarborg (6 maanden huur)

€ 180

Van september 2021 t.e.m. december 2022

16 maandelijkse betalingen van €30

€ 480

Januari 2023 tot juni 2023

6 maand al betaald via de waarborg

0 EUR

Afbetaling in 3 jaar (34 maanden huur)

Na 3 jaar heb je 666,4 euro betaald en is het toestel eigendom van de leerling en ouders.

Datum

Type betaling

Bedrag

Begin september 2021

Waarborg (6 maanden huur)

€ 117,6

Van september 2021 t.e.m. december 2023

28 maandelijkse betalingen van €19,6

€ 548,8

Januari 2024 tot juni 2024

6 maand al betaald via de waarborg

0 EUR

WAT BIJ VROEGTIJDIG SCHOOLVERLATEN?

Ofwel betaalt de leerling de resterende huur en krijgt hij het toestel mee ofwel betaalt hij een verbrekingsvergoeding en gaat het toestel terug naar Signpost.

De verbrekingsvergoeding wordt vereffend met de waarborg. Je krijgt er dan een stukje van terug.

 • Binnen 1 jaar: verbrekingsvergoeding 100 euro
 • Tussen 1 en 2 jaar: verbrekingsvergoeding 75 euro
 • Tussen 2 en 3 jaar: verbrekingsvergoeding 50 (enkel in geval van 3-jarige huurkoop)

HOE AANKOPEN OF HUREN

Via de weblink https://byod.academicshop.eu/snh

Belangrijk is dat je dit doet voor 20 augustus zodat de laptops klaargemaakt kunnen worden om uit te delen eind augustus. Wie dit na 20 augustus regelt, loopt het risico zijn laptop pas later te krijgen.