Nieuwe parktuin voor de school

Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een subsidie toegekend van 180 000 euro voor de aanleg van een parktuin in Spes Nostra Heule. Het project zal de oude grijze betonnen speelplaats vervangen (kant Mellestraat). De parktuin ligt naast het afgebroken kloostergebouw.

De directie diende samen met het MOS-team (Milieu Op School), het architectenbureau Sileghem & Partners en tuinarchitectuur Huyghe het dossier in.  Dank aan de leerlingen, personeelsleden en ouders voor de input!

De parktuin creëert een grote meerwaarde tegenover de huidige situatie doormiddel van ontharding en vergroening. “Het milieuteam op school heeft uitgebreide aandacht voor biodiversiteit en waterinfiltratie” is het lezen in het juryrapport!

Via deze oproep wil de Vlaamse overheid onderwijsinstellingen stimuleren om hun schooldomein vanuit een geïntegreerde visie te vergroenen en hierbij voldoende aandacht te besteden aan biodiversiteit.

De Vlaamse Regering maakte 20 miljoen euro vrij. Elke school kon maximum 200 000 euro ontvangen voor een goedgekeurd project.