We bouwen aan de toekomst

Al jaren bestaan de plannen om de school uit te breiden met een nieuw gebouw op de hoek van de Heulsekasteelstraat en de Koffiestraat. Het dossier werd ingediend bij Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) in 2001. Het geduld wordt nu eindelijk beloond … Op 14 september zijn de sloopwerken ter voorbereiding van dit complex gestart en nu wordt er volop gebouwd.

Op het gelijkvloers komt er een open speelplaats en een overdekte speelplaats, sanitaire voorzieningen, een polyvalente ruimte voor ongeveer 200 personen en een openleercentrum. Op de eerste verdieping komen er zeven leslokalen waaronder een lokaal voor het vak techniek. Op de tweede verdieping komen er zeven leslokalen waaronder een lokaal voor het vak plastische opvoeding.  Op de derde verdieping komt een lokaal voor het vak muzikale opvoeding en een technische ruimte.

Het gaat om een nieuwbouw met een investering van ruim 4 miljoen euro. De geplande nieuwbouw sluit aan bij de bestaande gebouwen aan de Heulsekasteelstraat - Koffiestraat - Mellestraat.